Ďábelská pochoutka

20. dubna 2011 v 21:30 |  Recepty
Suroviny:
100 g tmavé čokolády
250 g ( 2 1/4 hrnku ) samokypřící mouky
1 lžička jedlé sody
230 g másla
400 g ( 2 2/3 hrnku ) cukru muskovado
1 lžička vanilkové příchuti
3 vejce
125 ml ( 1/2 hrnku ) podmáslí
225 ml vroucí vody

Krém a ozdoba:
300 g ( 2 hrnky ) cukru krupice
2 bílky
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce pomerančové šťávy
kandovaná pomerančová kůra na ozdobu


Postup:
1 ) Dvě kulaté formy o průměru 20 cm vytřeme mírně tukem a vyložíme papírem na pečení. Čokoládu rozehřejeme. Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme.

2 ) Máslo a cukr ušleháme do pěny. Vmícháme vanilkovou příchuť a postupně za stálého šlehání přidáváme vejce. Jestliže se hmota začíná srážet, vmícháme do ní trochu mouky.

3 ) Opatrně vmícháme čokoládu a " zabalíme " zbývající mouku. Nakonec do těsta přidáme podmáslí a vroucí vodu.

4 ) Těsto rozdělíme do forem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C ( u plynové trouby stupeň 5 ) 30 minut. Necháme je 5 minut chladnout ve formách, potom je vyklopíme a postavíme na drátěnou podložku.

5 ) Suroviny na přípravu krému zahříváme v míse nad párou a šleháme do zhoustnutí ( po vytažení metly musí krém tvořit měkké kopečky ). Odstavíme a šleháme do vychladnutí.

6 ) Vychladlé korpusy spojíme částí krému, zbytkem potřeme povrch i boky. Krém neurovnáváme, necháme v něm různé prohlubně a kopečky. Ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama