Tamarillo ( rajčenka, treetomato )

26. dubna 2011 v 19:27 |  Babské rady
Léčivé účinky tamarilla

  • Osvěžuje zrak.
  • Chrání buňky proti volným radikálům.
  • Snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
  • Snižuje vysoký krevní tlak.
  • Posiluje paměť.
  • Zpevňuje nehty a vlasy.
  • Působí přiznivě na nervový systém.
  • Zevně ve formě obkladu pomáhá léčit onemocnění krku.

Tipy:
Z tamarilla si můžete připravit chutný dezert. Šest velkých plodů omyjeme, slupku mírně nařízneme do kříže a vhodíme na několik vteřin do vroucí vody. Po chvíli je vyjmeme a slupku stáhneme. V pánvi přivedeme k varu šálek vody a šálek červeného vína. Přidáme půl šálku cukru, tři hřebíčky, kousek celé skořice a kůru z jednoho pomeranče. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut do zhoustnutí. Poté vyjmeme koření a připravenou omáčkou tamarillo polijeme.

Jelikož tamarillo připomíná chuťově rajče, hodí se jako příloha k pokrmům z masa. Deset tamarill oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Řeznou stranou je uložíme do pekáče, posypeme dvěma lžícemi moučkového cukru a zakápneme lehce vodou. Dáme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 minut.
 


Komentáře

1 TomkoG TomkoG | E-mail | Web | 18. ledna 2017 v 14:54 | Reagovat

Velmi zajímavý blog

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama