Smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem

22. prosince 2011 v 16:31 |  Recepty
Suroviny:
1,5 kg vykuchaného kapra bez kůže
2 vejce
asi 250 g strouhanky
asi 80 g hladké mouky
trochu mléka
citronová šťáva na pokapání
sůl
kvalitní olej na smažení
plátky citronu na ozdobení

Bramborový salát:
750 g brambor
200 g majonézy
2 natvrdo uvařená vejce
1 menší celér
1 menší mrkev
1 nakyslé jablko
1 cibule
3 - 4 sterilované okurky
1 lžíce plnotučné hořčice
ocet podle chuti ( nebo lák z okurek )
mletý pepř a sůl

Postup:
Kapra omyjeme a rozdělíme ostrým nožem na porce, které pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak porce osolíme a obalíme postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem ( měly by být v tuku z poloviny ponořené ) a zvolna je osmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kousky necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme ozdobené plátkem citronu a s bramborovým salátem. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme je, necháme zchladnout a pak oloupeme. Celér a mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka a po prachludnutí je nakrájíme spolu s bramborami na kostičky a vložíme do mísy. Oloupanou cibuli, vařená vejce, okurky a oloupané jablko zbavené jadřince nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Vmícháme hořčici, ocet a majonézu, salát osolíme, opepříme a necháme odležet v chladu.
 


Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 2:07 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama